Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Osamělá

Lenivě se protáhla na uváleném letišti. Už odešel, ale dozvuky vášně jí ještě vibrovaly tělem. Cítila jak otevřeným oknem pronikl závan čerstvého mořského vzduchu a načechral její dlouhé vlnité kadeře.

Pořád ještě tomu nemohla uvěřit. Připadala si jak v pohádce.

Prakticky už dávno rezignovala na partnerský život. Vlastně – přesnějí řečeno – muže neměla ráda. Nesnášela je. Všichni ji vždy jen využívali. Do věku Kristových let stihla už nesčetně vztahů. Vkládala do nich velké naděje, ale pravidelně po nějaké době zjistila, že to byl jen další blbec v řadě.

A matka na ni neustále tlačila, aby už se konečně vdala a měla děti, protože všechny její kamarádky ze vsi už jsou dávno babičkami. To jen ona nemá dceru pod čepcem. Ta její holka přece nemůže být normální! Určitě ji za jejími zády pomlouvaly, což maminka velice špatně nesla a dávala to náležitě najevo.

Pak se to zlomila a vzdala to. Ač si na nezájem mužů nemohla stěžovat, zjistila, že je vlastně nepotřebuje. Proč by taky měla? Proč dělat kompromisy, když si může svobodně dělat, co se jí zamane? A proč riskovat další zklamání? Jen v posteli jí občas bývalo smutno.

Strašně ráda cestovala a učení jazyků jí šlo samo. Byl by hřích toho nevyužít, a tak se postupně vypracovala. Stala se vyhledávanou učitelkou tří jazyků a úspěšnou manažerkou. Pak přišla nabídka, jaká se neodmítá. Post vedoucí učitelky jazykové školy v přímořském letovisku. Neváhala ani minutu. Možná i proto, aby unikla matčiným výčitkám.

Ale přestěhováním do středomoří nabraly události překvapivý spád.

Velice brzo zjistila, že část mužských rodilých mluvčích z profesorského sboru používá jazykovou školu spíše jako zástěrku pro trochu jiný druh podnikání. Živili jako gigolové.

Ona byla hezká, milá a i ve svém věku si zachovávala dívčí nevinný půvab. Není divu, že nabídka od fešného kolegy na sebe nenechala dlouho čekat. Zprvu ji to zarazilo, přivedlo jí to do rozpaků. Rázně ho odmítla. Co si o ní myslí? Že je nějaká holka lehčích mravů? Jak si to jen mohl dovolit?!

Ale čím víc o tom přemýšlela, tím více ji ta myšlenka lákala. Proč to prostě nezkusit? Věděla, že bez muže se obejde. Už se nechtěla uchlovat ke kompromisům a zažívat další zklamání. Jen ty noci kdyby neměla tak osamělé! A tohle by mohlo být dobré řešení. Žádný vztah s jeho negativními průvodními jevy. Jen občas trochu něhy, úlevného vyvrcholení. To by mohlo fungovat.

Když ho vyhledala, ani ho to nepřekvapilo. Čekal to. Znal tyhle cudné typy – zprvu jsou uražené, ale zvědavost zpravidla zvítězí. Prostě věděl, že přijde.

První večer byla trochu v napětí. Připadala si divně. Nemilovala ho, vlastně ho neznala. Jeho dotyky pociťovala jako nepatřičné. Byla v křeči. Ale on byl profesionál. Nespěchal. Postupně roztávala. Bylo tak osvobozující přestat se bránit.

Čas plynul. Zvykla si na jejich občasná dostaveníčka. Těšila se na ně. Užívala si vědomí, že jí necloumají žádné emoce. Věděla, že za své peníze dostává ten nejlepší servis. Plnil každičké její přání. Kolikrát je ani nemusela vyslovit. Vše, po čem ve všech vztazích marně toužila, teď dostávala na zlatém podnose. Byl tak neskutečně něžný a pozorný. Rozmazloval ji. Připadala si jako princezna.

Ne, nešlo jen o erotiku. Postupně zjišťovala, že si s ním rozumí i jinak. Spoustu času v posteli proklábosili. Nebo jen tak seděli na terase se sklenkou červeného. Sledovali jak při západu slunce vánek čeří klidnou hladinu do drobných vlnek a mlčeli. Ale mlčeli krásně, rozuměli si i beze slov. Měli společný smysl pro humor. Vyznávali stejné hodnoty. Měli si pořád o čem povídat. Měl ohromný přehled. Dalo se s ním hovořit o jakémkoliv tématu.

Milovala, jak se s ním cítí. Byl tak klidný a vyrovnaný, nic ho nevyvedlo z míry, neexistoval pro něj žádný problém. Byl jejím důvěrníkem, byl jí oporou. Občas se přistihla, že už si ani život bez něj nedokáže představit. Uvědomila si, že on je její nejblížší přítel. Vlastně jediný opravdový přítel. Víc než přítel. Miluje ho! To poznání ji zaskočilo. Tohle už přece nechtěla nikdy zažít. Když miluje, je zranitelná... Ale co když on to cítí stejně? Přece nemůže být jeho zájem jen profesionální. To by přece poznala, už jsou spolu dlouho.

Jednoho dne přišel s pozváním. K sobě domů, na večeři. Chce ji představit rodině. Takže i on cítí totéž! A bere to vážně. V takové štěstí si už ani netroufala doufat. Stačilo změnit prostředí, přestat se snažit o nějaký vztah – a je to tady! I na ni se štěstí usmálo. A kdo ví – možná i stihne mít děti. A bude se moci pyšně ukázat doma mámě. A pomluvy přestanou. Přece jen není divná!

Adresu našla snadno. Sympatický domek ve vilové čtvrti. Nádherný výhled na moře. Upravená květinová zahrádka. Usmála se. Je vidět, že jeho maminka má vkus. Určitě si budou rozumět.

Byla zvědavá. Poprvé ho uvidí mezi svými. Do té doby ho znala vlastně jen z prostor institutu. Taky byla trochu nervózní. Kdy by taky nebyl. Pro dobrý první dojem více šancí není.

Zhluboka se nadechla. Osmělila se a rázně zabrala za táhlo. Domem se rozezněla zvonkohra. Dveře se otevřely. Za nimi se objevila jeho usměvavá tvář, a hned za ním zvědavě nakukoval malý, asi pětiletý klučina. U stolu dováděly dvě roztomilé dívenky. Ta menší byla ještě v batolecím věku.

„Pojď dál, už jsme na tebe netrpělivě čekali.“ Otočil se do místnosti: „Miláčku, moje milá šéfová je tady, pojď se s ní přivítat!“

Zatmělo se jí před očima.

Autor: Marcela Štolová | pondělí 27.7.2015 8:37 | karma článku: 14,75 | přečteno: 695x
  • Další články autora

Marcela Štolová

Ochrana před svobodou

Invesuji už od roku 1994. Sice ne přímo do akcií, ale prostřednictvím otevřených podílových fondů. Za tu dobu jsem zažila spostu drobných a několik markantních vzestupů a pádů.

22.9.2020 v 9:02 | Karma: 12,10 | Přečteno: 285x | Diskuse| Společnost

Marcela Štolová

Braňme si svobodu

Nedá mi to, abych s vámi nesdílela pár zamyšlení o „pandemii“ Covid-19. Říkáte si, přoč pletu dohromady virus a svobodu? Že tam není žádná souvislost? Ale ano, já ji tam vidím.

21.8.2020 v 9:04 | Karma: 19,26 | Přečteno: 349x | Diskuse| Společnost

Marcela Štolová

Sarzeu - všechno je jinak!

Po dvou krásných, i když skromných, dnech ve Vannes se chystám pokračovat do Sarzeau, kde mám předplacený týden v domku u moře. Naštěstí.

5.10.2017 v 8:37 | Karma: 10,32 | Přečteno: 462x | Diskuse| Cestování

Marcela Štolová

Bez peněz do Vannes nelez!

Jako každoročně se vracím do své milované Bretaně. Tentokrát je plán takový, že poletím sama, budu nasávat atmosféru a po 9 dnech za mnou přijedou autem Zdeněk s Danny. Ono se řekne, poletím sama. Létání nesnáším.

2.10.2017 v 8:30 | Karma: 10,51 | Přečteno: 415x | Diskuse| Cestování

Marcela Štolová

Francouzský šikula

Během mého letošního letního pobytu v Bretani jsem se dostala k dennímu tisku jen jednou, ale ve OUEST FRANCE mě zaujaly hned dva články. Oba se týkaly počinů Emmanuela Macrona. Mohlo by se zdát....

31.7.2017 v 7:29 | Karma: 27,65 | Přečteno: 510x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 112
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1453x
Píšu o tom, co se mi líbí anebo mě potkalo, ať už se mi to líbí nebo nelíbí...

Dívám se, poslouchám.... a žasnu...

Budete- li mít něco na srdci, můžete mi napsat na marcelastolova@centrum.cz